15 Pangobatan Alami Pikeun Ngubaran Biwir Poék Di Bumi

Entong Cik

Bumi Kageulisan Perawatan kulit Perawatan Kulit oi-Amruta Agnihotri Ku Amruta Agnihotri dina 17 Januari 2019

Naha biwir cakcak, garing, sareng poék ngaganggu anjeun? Upami jawaban anjeun leres, waktosna anjeun mimiti miara biwir anjeun. Penting pikeun ngajaga biwir anjeun terhidrasi sareng gizi sepanjang waktos. Éta, kahareupna bakal ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun biwir anu poék. Sareng, kumaha urang ngalakukeun éta? Nya, lumayan saderhana, anggo ubar bumi.

Tapi sateuacan urang ngalih kana ubar anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun biwir anu poék, hayu urang ngartos naon anu nyababkeun biwir anu poék.





biwir poek

Nyababkeun Biwir Poek

Biwir poek tiasa disababkeun kusabab alesan ieu:

  • Meakeun alkohol teuing
  • Roko kaleuleuwihi
  • Ngonsumsi seueur teuing kafein
  • Paparan panonpoé
  • Ngagunakeun seueur kosmétik
  • Kurangna vitamin sareng nutrisi
  • Sepuh
  • Kurangna hidrasi

Pangubaran Alam Pikeun Ngubaran Biwir Poék Di Bumi

1. jeruk nipis

Jeruk nipis ngandung asam sitrat anu ngabantosan miceun samak, sahingga ngubaran biwir anu poék atanapi hyperpigmented nalika dianggo sacara topikal. [1]



Bahan-bahanna

  • 1 séndok jeruk nipis

Kumaha carana ngalakukeun

  • Nyelapkeun bal katun dina sababaraha jeruk nipis sareng lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Nyebarkeun merata dina biwir anjeun sareng ngantep éta tetep sakitar satengah jam.
  • Saatos 30 menit, kumbah ku cai haneut sareng tepok biwir anjeun garing, dituturkeun ku pelembab hidrasi atanapi balm lip.
  • Ngulang ieu sakali atanapi dua kali sapoé pikeun hasil anu dipikahoyong.

2. Sayang

Madu mangrupikeun humectant sareng ngagaduhan sipat anu ngabantosan dina ngabandungan biwir anjeun, sahingga ngajantenkeun lemes sareng pink. [dua]



Bahan-bahanna

  • 1 sdm madu

Kumaha carana ngalakukeun

iraha festival gowri ganesha 2020
  • Candak sababaraha madu dina mangkok.
  • Nyelapkeun bal katun di jerona teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Anggap éta tetep sakitar sajam atanapi dua teras ngusapna nganggo jaringan anu lemes, baseuh atanapi anduk.
  • Ngulang ieu sakali atanapi dua kali sapoé pikeun hasil anu dipikahoyong.

3. Dalima sareng gula

Panilitian anu dilakukeun dina 2005 nyatakeun yén jus dalima tiasa ngabantosan pikeun ngébréhkeun pigmén kulit, sahingga ngajantenkeun salah sahiji ubar bumi anu paling pikaresepeun pikeun ngubaran biwir anu poék. [3] Gula, di sisi anu sanésna, ngabantosan ngaluarkeun sél kulit maot nalika dianggo dina biwir, sahingga nyingkirkeun biwir anu poék nalika dianggo sacara rutin.

Bahan-bahanna

  • 1 sdm jus dalima
  • 1 sdm gula

Kumaha carana ngalakukeun

  • Ngagabungkeun jus dalima sareng gula dina mangkok dina jumlah anu sami sareng campuran éta ogé.
  • Larapkeun campuran kana biwir anjeun sareng antepkeun sakitar satengah jam. Anjeun tiasa nganggo ieu salaku scrub ogé. Gosok lambey anjeun sareng campuran ieu salami sababaraha menit sareng tinggalkeun sakitar 20 menit.
  • Ngumbah dipareuman ku cai haneut sareng tepék biwir anjeun garing.
  • Larapkeun pelembab hidrasi sareng ngantepkeun éta.
  • Ngulang prosés ieu sakali atanapi dua kali sapoé pikeun hasil anu dipikahoyong.

Catetan: Upami anjeun nganggo campuran ieu salaku scrub, tong sering ngagunakeunana. Anjeun tiasa nganggo ieu dua kali saminggu.

4. Gliserin

Nalika dilarapkeun kana biwir, gliserin ngabantuan ngégél kalembaban sareng nyegah kagaringan, sahingga ngabantosan dina biwir anu poék. [4]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm gliserin

Kumaha carana ngalakukeun

bagian mana tina endog anu dianggo pikeun rambut
  • Nyelapkeun bal katun dina sababaraha glycerine teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Ngidinan éta tetep sapeuting.
  • Entong dikumbah.
  • Anggo ieu unggal wengi sateuacan bobo sareng anjeun bakal lemes, lambey pink dina waktos anu sakedik.

5. minyak almond

Minyak almond ngagaduhan sipat emolén anu ngabantosan pikeun ngalemahkeun sareng ngaréaksikeun biwir anjeun. Éta ogé ngagaduhan sipat sclerosant anu ngabantuan ngabersihan biwir anu poék, sahingga ngirangan perubahan warna. [5]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm minyak almond

Kumaha carana ngalakukeun

  • Candak sababaraha tetes minyak almond dina ujung jari anjeun teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Alon-alon pios biwir anjeun ku minyak sakitar dua menit teras tinggalkeun sapeupeuting.
  • Entong dikumbah.
  • Anggo minyak almond pikeun nyingkirkeun biwir anu poek unggal wengi sateuacan bobo.

6. minyak kalapa

Minyak kalapa ngandung sadaya asam lemak ésénsial anu ngabantosan biwir anjeun tetep séhat, lemes, sareng terhidrasi. [6]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm minyak kalapa

Kumaha carana ngalakukeun

  • Celupkeun bal katun dina sababaraha minyak kalapa parawan sareng lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Sumebar ku ramo.
  • Anggo éta salaku balm lip nalika siang. Anjeun oge tiasa nerapkeun kana biwir anjeun sateuacan bobo nalika wengi.
  • Anggo ieu unggal dinten kanggo hasil anu dipikahoyong.

7. Rosewater

Henteu ngan ukur rosewater ngarangsang aliran getih, tapi ogé nyéhatkeun biwir anjeun sareng ngajantenkeun lemes. Éta ogé ngébréhkeun warna biwir anjeun kalayan biasa dianggo. [7]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm rosewater

Kumaha carana ngalakukeun

  • Nyelapkeun bal katun dina sababaraha rosewater teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Nyebarkeun éta ku ujung ramo anjeun sareng ngantepkeun tetep sapeuting.
  • Entong dikumbah.
  • Anggo ieu unggal wengi sateuacan bobo pikeun hasil anu dipikahoyong.

8. Baking soda

Baking soda ngabantosan pikeun ngaluarkeun kulit anjeun sareng mersihan sél kulit paéh, ningal lambé anu séhat, lemes, sareng pink. Éta ogé mulangkeun kasaimbangan pH kulit anjeun. [8]

resep ladoo kalapa sareng tukang susu

Bahan-bahanna

  • 1 séndok baking soda
  • 1 sdm cai
  • 1 sendok minyak zaitun

Kumaha carana ngalakukeun

  • Campur sababaraha baking soda sareng cai dugi janten némpelkeun.
  • Larapkeun témpél kana biwir anjeun kalayan lembut nganggo sikat huntu.
  • Gosok sakitar dua atanapi dua menit teras bilas sacara saksama.
  • Tepuk biwir anjeun garing teras oleskeun minyak zaitun kana éta sareng tinggalkeun waé.
  • Anggo éta unggal dinten alternatip pikeun hasil anu dipikahoyong.

9. Lidah buaya

Lidah buaya ngagaduhan flavonoid anu disebat aloesin anu ngahambat prosés pigmén dina kulit, sahingga nyababkeun langkung enteng. Sumawona, éta ogé ngandung gisi sareng pelembab kulit sareng biwir anjeun nalika dianggo sacara topikal. [9]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm gél lidah buaya

Kumaha carana ngalakukeun

  • Scoop kaluar gél lidah buaya tina pepelakan lidah buaya sareng tambihkeun kana mangkok.
  • Candak sajumlah ageung gél sareng lebetkeun kana biwir anjeun nganggo ujung jari anjeun.
  • Pijit lembut sababaraha menit.
  • Ngidinan nepi ka garing teras dikumbah ku cai haneut.
  • Anggo ieu sakali sapoé pikeun hasil anu dipikahoyong.

10. Cuka sari apel

Sacara asem asam entéh, cuka sari apel ngandung asam alfa hidroksi anu bertindak salaku agén pencerahan alam. Éta ngaluarkeun pigmén tina biwir nalika dilebur ku cai sareng dianggo topikal. [10]

Bahan-bahanna

  • 1 séndok cuka apel
  • 1 sdm cai

Kumaha carana ngalakukeun

jalma anu dilahirkeun dina bulan April langkung kamungkinan
  • Campur cuka sari apel sareng cai dina mangkok dina jumlah anu sami.
  • Larapkeun campuran kana biwir anjeun hipu.
  • Ngidinan nepi ka garing kira-kira 10-12 menit.
  • Ngumbah dipareuman sareng tepuk biwir anjeun garing.
  • Anggo sakali sakali pikeun hasil anu dipikahoyong.

11. jus bit & mentega

Jus bitis ngabantosan ngaleupaskeun tan tina biwir anjeun sacara alami sareng ogé ningkatkeun warna biwir anjeun. Di sagigireun éta, éta ngabersihkeun biwir anjeun sareng ngajaga lemes sareng lemes. Éta ogé ngagaduhan antioksidan anu ngajaga biwir anjeun séhat sareng gizi. [sabelas]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm jus bit
  • 1 séndok mantega
  • 10 tetes minyak jojoba

Kumaha carana ngalakukeun

  • Campur sababaraha jus bit sareng sababaraha mantega sareng minyak jojoba.
  • Larapkeun témpél kana biwir anjeun hipu. Pijet sakitar 2-3 menit.
  • Ngidinan cicing sakitar satengah jam teras ngumbah.
  • Anggo éta unggal dinten kanggo hasil anu dipikahoyong.

12. Yoghurt

Yoghurt ngagaduhan sipat anti sepuh anu ngabantosan biwir anjeun lemes, séhat, sareng lemes. Éta ogé ngabantosan ngaleupaskeun sél kulit paéh tina biwir anjeun nalika dilarapkeun sacara topikal, sahingga meringankeunana. [12]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm yoghurt

Kumaha carana ngalakukeun

  • Tambahkeun sababaraha yoghurt kana mangkok.
  • Candak sajumlah lega yoghurt sareng terapkeun kana biwir anjeun.
  • Sumebar ku ujung jari anjeun sareng ngantepkeun tetep sakitar satengah jam.
  • Ngumbah dipareuman sareng tepuk biwir anjeun garing.
  • Anggo ieu unggal wengi sateuacan bobo pikeun hasil anu dipikahoyong.

13. minyak zaitun

Minyak zaitun dipikanyaho ngajaga biwir anjeun terhidrasi sareng exfoliate nalika dioleskeun sacara topikal. Sumawona, éta ogé ngandung nutrisi sareng pelembab biwir anjeun, sahingga ngaleungitkeun kagaringan anu kaleuleuwihi. Éta ogé ngabantosan pikeun ngabersihan biwir anjeun sareng ngirangan perubahan warna. [13]

Bahan-bahanna

kumaha carana kéngingkeun kulit anu langsung di bumi
  • 1 sdm minyak zaitun

Kumaha carana ngalakukeun

  • Celepkeun bal katun dina sababaraha minyak zaitun teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Sumebar ku ramo.
  • Anggo éta salaku balm lip nalika siang. Anjeun oge tiasa nerapkeun kana biwir anjeun sateuacan bobo nalika wengi.
  • Anggo ieu unggal dinten kanggo hasil anu dipikahoyong.

14. Kunyit & kopi

Kunyit bertindak salaku sambetan melanin sahingga ngabantosan biwir poék. [14] Anjeun tiasa nganggo éta nganggo kombinasi bubuk kopi sareng madu anu ngajanjikeun pikeun biwir anjeun lemes sareng lemes.

Bahan-bahanna

  • 1 sdt kunyit
  • 1 sdm bubuk kopi
  • 1 sdm madu

Kumaha carana ngalakukeun

  • Campur kunyit, bubuk kopi sareng madu dina mangkok dugi ka bentuk némpelkeun rata.
  • Larapkeun témpél kana biwir anjeun hipu. Pijet sakitar 2-3 menit.
  • Ngidinan cicing sakitar satengah jam teras ngumbah.
  • Anggo éta unggal dinten sanés pikeun hasil anu dipikahoyong.

15. Jus bonténg

Jus bonténg ngabantosan awak anjeun sareng ngébréhkeunana nalika dianggo sacara topikal. Éta ogé nenangkeun sareng nyéhatkeun kulit anjeun sareng ngajantenkeun lemes sareng lemes. [lima belas]

Bahan-bahanna

  • 1 sdm jus bonténg

Kumaha carana ngalakukeun

  • Nyelapkeun bal katun dina sababaraha jus bonténg teras lebetkeun kana biwir anjeun.
  • Sumebar ku ujung jari anjeun sareng ngantepkeun tetep sakitar satengah jam.
  • Sakali waktos na atosan, ngumbah sareng tepuk biwir anjeun garing.
  • Anggo ieu sakali sapoé pikeun hasil anu dipikahoyong.
Tingali Rujukan Tulisan
  1. [1]Ediriweera, E. R., & Premarathna, N. Y. (2012). Pangobatan sareng panggunaan kosmétik Bee's Honey - Tinjauan. Ayu, 33 (2), 178-182.
  2. [dua]Smit, N., Vicanova, J., & Pavel, S. (2009). Anu moro agén pemutihan kulit alami. Jurnal internasional élmu molekul, 10 (12), 5326-5349.
  3. [3]Yoshimura, m., Watanabe, Y., Kasai, K., Yamakoshi, J., & Koga, T. (2005). Pangaruh Inhibitory tina Ékstrak Dalima-Beunghar Asam Ellagic dina Kegiatan Tyrosinase sareng Pigmentasi Ultraviolet-Induced. Biosains, Biotéhnologi, sareng Biokimia, 69 (12), 2368-2373.
  4. [4]Georgiev, M. (1993). Hyperpigmentations postclerotherapy. Glycerin Chromated salaku layar pikeun pasién anu résiko (kajian retrospektif). Jurnal bedah dermatologis sareng onkologi, Jul19 (7): 649-652.
  5. [5]Ahmad, Z. (2010). Kagunaan sareng pasipatan minyak almond. Terapi pelengkap dina prakték klinis, Feb16 (1): 10-2, Epub 2009 Jul 15.
  6. [6]Lima, E. B., Sousa, C. N., Meneses, L. N., Ximenes, N. C., Santos Júnior, M. A., Vasconcelos, G. S., Lima, N. B., Patrocínio, M. C., Macedo, D., ... Vasconcelos, S. M. (2015). Cocos nucifera (L.) (Arecaceae): Tinjauan fitokimia sareng farmakologis. Jurnal Brasil ngeunaan panilitian médis sareng biologis = jurnal Brasil ngeunaan panilitian médis sareng biologis, 48 ​​(11), 953-994.
  7. [7]Dayal, S., Sahu, P., Yadav, M., & Jain, V. K. (2017). Éféktivitas klinis sareng Kasalametan dina Ngagabungkeun 20% Acak Trichloroacetic Acid sareng Topical 5% Ascorbic Acid pikeun Melasma. Jurnal panilitian klinis sareng diagnostik: JCDR, 11 (9), WC08-WC11.
  8. [8]Milstone, L. M. (2010). Kulit skala na mandi pH: Ngaliwat manggang soda. Jurnal Akademi Dermatologi Amérika, 62 (5), 885-886.
  9. [9]Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. G. (2008). Lidah buaya: tinjauan pondok. Jurnal dermatologi India, 53 (4), 163-166.
  10. [10]Atik, D., Atik, C., & Karatepe, C. (2016). Pangaruh Aplikasi Cuka Apple Éksternal kana Gejala Varicosity, Pain, sareng Kahariwang Penampilan Sosial: Percobaan Dikontrol Acak. Pangobatan pelengkap sareng alternatip basis bukti: eCAM, 2016, 6473678.
  11. [sabelas]Gonçalves, L. C., Da Silva, S. M., DeRose, P. C., Ando, ​​R. A., & Bastos, E. L. (2013). Sensor colorimetric-turunan bitétotér-pigmén pikeun detéksi kalsium dipicolinate dina spora baktéri. PloS hiji, 8 (9), e73701.
  12. [12]Wallace, T. C., & Giusti, M. M. (2008). Penentuan Warna, Pigmen, sareng Stabilitas Phenolic dina Sistem Yogurt Berwarna sareng Antaccyanin Nonacylated ti Berberis boliviana L. sakumaha Dibandingkeun sareng Warni Alami / Sintétik Séjénna. Jurnal Élmu Pangan, 73 (4), C241 – C248.
  13. [13]Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Épék Perbaikan Anti-Radang sareng Kulit Ngalereskeun Larapna Topical Sababaraha Minyak Tutuwuhan. Jurnal internasional élmu molekul, 19 (1), 70.
  14. [14]Panich, U., Kongtaphan, K., Onkoksoong, T., Jaemsak, K., Phadungrakwittaya, R., Thaworn, A.,… Wongkajornilp, A. (2009). Modulasi pertahanan antioksidan ku Alpinia galanga sareng sari Curcuma aromatica aya hubunganana sareng hambatan aranjeunna tina melanogenesis anu diinduksi ku UVA. Sél Biologi sareng Toxicology, 26 (2), 103-116.
  15. [lima belas]Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Poténsi fitokimia sareng terapi bonténg. Fitoterapia, 84, 227-236.