18 Pangubaran Bumi Anu Épéktip Pikeun Periode henteu Teratur

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Pangubaran karusuhan Pangubaran Gangguan oi-Neha Ghosh Ku Neha Ghosh dina 26 Pébruari 2019

Mangsa rata-rata siklus haid awéwé nyaéta 28 poé, tapi ieu beda-beda ti awéwé ka awéwé [1] . Mangsa dianggap rutin nalika némbongan unggal 24 dugi ka 38 dinten sareng dianggap henteu teratur upami waktosna tetep robih sareng aranjeunna datang tiheula atanapi engké [dua] .

Panilitian 2018 anu diterbitkeun dina Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism mendakan yén mojang anu didiagnosa penderita diabetes tipe-2 gaduh frékuénsi luhur henteu rata dina menstruasi [3] . Awéwé anu ngagaduhan obesitas dipikanyaho résiko tina gangguan menstruasi sapertos PCOS, anu tiasa ngakibatkeun diabetes atanapi masalah metabolisme sanés [4] , [5] . Dina tulisan ieu, urang bakal ngabahas kumaha nungkulan periode henteu teratur sacara alami.



Rupa-rupa faktor tiasa mangaruhan perioda anjeun anu kalebet ngiringan beurat badan atanapi ngirangan beurat badan, kaluron, seueur teuing nginum alkohol, narkoba atanapi ngaroko, lemah fisik, setrés, riwayat médis, latihan sengit, sareng pilihan gaya hirup henteu séhat.



ubar bumi pikeun période henteu teratur

Salain tina masalah umum ieu, kaayaan anu sanés sapertos hyperthyroidism, henteu saimbangna hormon, ménopause, anemia, tuberkulosis, panyakit ati sareng abnormalitas uterus ogé tiasa nyababkeun siklus menstruasi anu henteu teratur.



cacar hayam tanda panyingkiran ubar bumi

Pangubaran Bumi pikeun Ngatasi Periode henteu Teratur

1. Calendula

Calendula mangrupikeun istilah sanés kanggo kebon marigold, anu mangrupikeun sumber tina karotenoid, glikosida, stéroid, flavonoid, quercetin, minyak volatil sareng asam amino [6] . Calendula ngabantosan dina ngatur siklus haid anu teu leres sareng henteu teratur. Éta ngagaduhan sipat analgesik anu ngabantosan ngagentos nyeri praméntal ogé.

  • Tambihkeun 2 gram kembang marigold garing kana sacangkir cai ngagolak. Hayu deui terjal sareng saring campuran ieu sareng meakeunana dua kali sapoé.

2. Jus Tebu

Jus tebu mangrupikeun ubar anu saé pikeun henteu teratur. Tebu beunghar serat sareng nyaimbangkeun hormon-hormon, sahingga naekeun rutinitas jaman. Salain ti éta, jus tebu loba beunghar ku beusi, magnesium, kalsium sareng éléktrolit séjén [7] .



  • Inuman jus tebu salami saminggu sateuacan waktos anjeun pikeun ngatur siklus haid.

3. Vitamin C

Upami anjeun ngalaman jaman anu henteu teratur, kalebet makanan anu beunghar ku vitamin C dina diét anjeun. Kusabab vitamin ieu ngabantosan ovarium dina prosés ovulasi sareng vitamin C ogé ningkatkeun konsentrasi éstrogén dina awak anjeun anu ngabantosan gizi sareng getih akumulasi dina lapisan rahim anjeun. [8] .

  • Kalebet tuangeun anu beunghar ku vitamin C sapertos jambu, jeruk, kismis hideung, cabé beureum, kiwi, jst.

4. Asafoetida

Asafoetida mangrupikeun ubar anu populér sareng alami pikeun ngarawat jaman anu teu teratur. Éta ngandung sanyawa anu tiasa ngabantosan pikeun ngatur période anjeun ku ngadorong awak pikeun ngahasilkeun langkung progesteron, hormon anu ngatur jaman anjeun [9] , [10] .

  • Tambihkeun sakedik bubuk asafoetida tipung sareng tumis kana mantega anu diklarifikasi. Tambihkeun campuran ieu kana susu sareng sakedik madu sareng inumeun.

5. Siki wijen

Sikina wijen ngahasilkeun panas dina awak, anu ngagaduhan kamampuan pikeun ngatur periode anjeun. Sikina ogé nenangkeun kram menstruasi sareng ngagampangkeun kontraksi rahim [sabelas] . Sikina wijén ogé ngabantosan dina ningkatkeun tekanan darah, nyaimbangkeun hormon, ngabantosan ngabakar lemak sareng ningkatkeun nyerep gizi.

  • Tumbuk siki wijén kana tipung bubuk. Tuang bubuk kana séndok madu. Campur ogé sareng meakeunana unggal dinten.

kumaha carana ngadamel veg roll india

6. Parsley

Parsley dianggap salah sahiji ubar bumi anu paling épéktip pikeun ngubaran masalah haid. Éta ngandung apiol, anu tanggel waler pikeun ngatur sareng nganormalkeun siklus haid anjeun. Nginum sagelas jus peterseli unggal dinten bakal ngatur siklus menstruasi anjeun.

  • Dina adun, tambahkeun peterseli anu ditumbuk sareng daun ketumbar. Anjeun tiasa nambihan gula atanapi madu kanggo ningkatkeun rasa.

7. Cuka Apel

Cuka cider Apple ngabantosan ngatur siklus menstruasi pikeun awéwé anu gaduh PCOS sabab tahan résistansi insulin. Asupan cuka sari apél menstabilkeun kadar gula getihna anu dina gilirannana ngabantosan normalisasi hormon réproduktifna. Cuka sari apel ogé ngamajukeun ngirangan beurat badan, nurunkeun koléstérol, ningkatkeun kasihatan kulit, ngirangan tekanan darah, ningkatkeun kaséhatan usus, nenangkeun rasa panonpoé, sareng sajabina.

  • Tambihkeun 1-2 séndok cuka apel kana sagelas cai sareng gaduhna unggal dinten kanggo ngahindaran periode anu henteu teratur.

8. Pait Gourd

Teu aya anu resep ngadahar labu pait, tapi anjeun bakal kagum nalika terang yén sayuran ieu dimuat ku sipat antimikroba, antivirus sareng anti radang. Sayuran ieu nguntungkeun pikeun haid anjeun sabab ngabéréskeun waktos anu henteu teratur.

kumaha cara ngadamel bhalla di bumi
  • Inuman jus labu pait sakali atanapi dua kali sapoé salami dua minggu.

9. Jahé

Jahé ngandung jahé sanyawa aktif anu ngabantosan ngatur periode bulanan anu biasa di awéwé. Mangrupikeun bahan anu kuat sareng diwangun ku sipat-sipat pangubaran anu ngamajukeun aliran haid sareng nyegah kram haid [12] .

  • Kulub 1 sdm jahé anu énggal kalayan taneuh salami 5 menit. Tambahkeun gula sareng inum campuranana tilu kali sapoé.

10. Kunyit

Kunyit damel hébat dina nyaimbangkeun hormon awak anjeun. Sipat anti radang sareng antispasmodik kunyit ngirangan keram jaman sareng mastikeun siklus haid anu teratur. Rempah ieu ogé dikenal pikeun ngubaran parna gejala PMS [13] .

  • Tambihkeun saparapat séndok kunyit kana sagelas susu. Tambihkeun madu sareng inum unggal dinten.

11. Anggur

Anggur dianggap mangpaat pikeun ngatur régulator henteu teratur. Éta mangrupikeun sumber anu hadé pikeun vitamin A, vitamin C sareng tambaga. Salain ti ngatur henteu teratur menstruasi, anggur tiasa ningkatkeun kaséhatan jantung, nyegah diabetes, ningkatkeun kaséhatan panon, jst.

  • Anjeun tiasa ngagaduhan buah anggur atah atanapi anjeun tiasa ngajantenkeun janten jus sareng nginumna.

12. safron

Saffron dianggap saé pikeun sistem réproduktif awéwé sareng ngajaga tingkat hormon normal. Sipat ubar tina safron ngarangsang menstruasi sareng ngagentos keram menstruasi anu nyeri.

  • Dina satengah gelas cai, kulub 1 séndok téh kunyit. Inuman campuran ieu tilu kali sapoé. Anjeun tiasa nambihan safron kana sagelas susu ogé.

13. buah ara

Ara dihakan ku seueur awéwé pikeun ngalereskeun jaman anu henteu teratur. Aranjeunna saé pisan dina ngamajukeun sareng ngatur siklus haid séhat ku nyaimbangkeun hormon. Buah ara diwangun ku sababaraha mineral penting sapertos tambaga, kalium, mangan sareng kalsium.

  • Tambihkeun 5 buah anjir dina sacangkir cai anu ngagolak. Galur dekok ieu sareng inum unggal dinten.
  • Anjeun tiasa nginum jus anjir seger ogé.

14. Kayu manis

Pangaruh pemanasan kayu manis mangrupikeun faktor anu penting pisan dina ngirangan kram menstruasi sareng ningkatkeun rutinitas waktos di awéwé ku PCOS [14] . Kayu manis ogé mangrupikeun sumber antioksidan anu hadé sareng sanyawa anti radang anu ngamajukeun kaséhatan jantung, ngabantosan merangan diabetes, jst.

  • Tambihkeun satengah séndok téh bubuk kayu manis kana gelas susu. Inuman ieu unggal dinten salami dua minggu.

15. Cikal Siki

Sihir siki cumin nyaéta aranjeunna ngatur siklus menstruasi ku manaskeun awak sareng kaserang otot uterus, sahingga janten épéktip dina ngatur régulasi aliran getih normal. Sikina jeruk ngabantosan pencernaan, naekeun sistim imun sareng ngubaran panyakit pernapasan, sababaraha hal.

  • Grind siki jinten kana bubuk sareng tambahkeun 1 sdm madu. Meakeun campuran ieu unggal dinten.

16. Sikina bijil

Sikina fennel épéktip dina ngamajukeun aliran haid anu pas. Éta ogé ngagaduhan sipat antispasmodic anu ngagentos keram menstruasi anu pakait sareng sindrom pramenstruasi [lima belas] .

  • Dina mangkok cai, rendam 2 sdm siki adas sapeupeuting. Galur leyuran ieu sareng inum.

17. Sikina katumbiri

Sikina katumbiri cenah mangrupikeun ubar bumi anu paling épéktip dina waktos anu henteu teratur sabab ngagaduhan sipat emmenagog, hartosna éta ngarangsang aliran haid.

di mana yuga krishna lahir
  • Kulub 1 séndok siki katumbiri dina satengah gelas cai. Galur larutanana sareng inum dua kali sadinten.

18. Lidah Vera

Lidah buaya mangrupikeun ubar bumi anu épéktip anu sanés pikeun waktos anu henteu teratur. Éta naekeun produksi hormon réproduktif awéwé sareng ngabantosan dina siklus haid anu teratur. Tapi pastikeun anjeun henteu nganggo ubar ieu salami haid anjeun, candak éta sateuacan periode anjeun dimimitian.

  • Candak gél lidah buaya sareng campur sareng 1 sudu madu. Boga campuran ieu sateuacan sasarap.
Tingali Rujukan Tulisan
  1. [1]Chiazze, L., Brayer, F. T., Macisco, J. J., Parker, M. P., & Duffy, B. J. (1968). Panjang sareng variabilitas siklus menstruasi manusa.Jama, 203 (6), 377-380.
  2. [dua]Fraser, I. S., Critchley, H. O., Broder, M., & Munro, M. G. (2011, Séptémber). Saran FIGO ngeunaan terminologi sareng definisi pikeun perdarahan uterus normal sareng abnormal. InSeminars dina ubar réproduktif (Vol. 29, No. 5, p. 383).
  3. [3]Kelsey, M. M., Braffett, B. H., Geffner, M. E., Levitsky, L. L., Caprio, S.,… McKay, S. V. (2018). Disfungsi Médis dina Budak Awéwé Tina Pilihan Perlakuan pikeun Diabetes Tipe 2 di Nonoman sareng Pamuda (Dinten ayeuna) Panilitian. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 103 (6), 2309-2318.
  4. [4]Sam S. (2007). Obesitas sareng Sindrom Ovary Polycystic. Manajemén Oesitas, 3 (2), 69-73.
  5. [5]Stanley, T., & Misra, M. (2008). Sindrom ovarium Polycystic dina nonoman obesitas. Pendapat Ayeuna di Endocrinology, Diabetes sareng obesitas, 15 (1), 30-36.
  6. [6]Olennikov, D. N., Kashchenko, N. I., Chirikova, N. K., Akobirshoeva, A., Zilfikarov, I. N., & Vennos, C. (2017). Isorhamnetin sareng Quercetin Derivatives salaku Anti-Acetylcholinesterase Prinsip-prinsip Marigold (Calendula officinalis) Kembang sareng Persiapan. Jurnal Internasional Élmu Molekul, 18 (8), 1685.
  7. [7]Singh, A., Lal, U. R., Mukhtar, H. M., Singh, P. S., Shah, G., & Dhawan, R. K. (2015). Profil Phytochemical tina tebu sareng aspék kaséhatan poténsial na. Ulasan Farmakognosy, 9 (17), 45-54.
  8. [8]Deeny J. (1940). Vitamin C sareng Fungsi Haid. Ulster Médis Jurnal, 9 (2), 117-24.
  9. [9]Mahendra, P., & Bisht, S. (2012). Ferula asafoetida: Kagunaan tradisional sareng kagiatan farmakologis. Ulasan Farmakognosy, 6 (12), 141-146.
  10. [10]Amalraj, A., & Gopi, S. (2016). Kegiatan biologis sareng sipat ubar Asafoetida: Tinjauan. Jurnal Pengobatan Tradisional sareng Komplementér, 7 (3), 347-359.
  11. [sabelas]Yavari, M., Rouholamin, S., Tansaz, M., Bioos, S., & Esmaeili, S. (2014). Wijén pangobatan gencatan getih ngareureuhkeun ubar tradisional Iran: Hasil tina panilitian pilot. Jurnal E-Médis Shiraz, 15 (3).
  12. [12]Daily, J. W., Zhang, X., Kim, D. S., & Park, S. (2015). Éféksi Jahé pikeun Ngaleungitkeun Gejala Dysmenorrhea Utama: Tinjauan Sistematika sareng Meta-analisa Percobaan Klinis Acak. Pangobatan Nyeri, 16 (12), 2243-2255.
  13. [13]Khayat, S., Fanaei, H., Kheirkhah, M., Moghadam, ZB, Kasaeian, A., & Javadimehr, M. (2015). Kurkumin atenuates parna gejala sindrom premenstrual: A randomized, double-blind, placebo- sidang dikawasa. Terapi Komplementér dina Kedokteran, 23 (3), 318-324.
  14. [14]Kort, D. H., & Lobo, R. A. (2014). Bukti awal yén kayu manis ningkatkeun siklus menstruasi pikeun awéwé kalayan sindrom ovarium polycystic: sidang anu dikontrol sacara acak. American Journal of Obstetrics and Gynecology, 211 (5), 487.e1-487.e6.
  15. [lima belas]Abdollahi, N. G., Mirghafourvand, M., & Mollazadeh, S. (2018). Pangaruh tina adas dina perdarahan menstruasi: Tinjauan sistematis sareng meta-analisis. Jurnal Kedokteran Komplementér sareng Integratif, 15 (3).