7 Mangpaat Kaséhatan Anu Impresif Tina Téh cau Anu Kedah Anjeun Terang

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Gizi Nutrisi oi-Neha Ghosh Ku Neha Ghosh dina 9 Januari 2020

Pisang mangrupikeun salah sahiji buah anu seueur didahar pikeun manpaat gizi, tapi éta ogé narik flak dina waktos anu sami pikeun kandungan gula sareng kalori anu tinggi. Buah ieu diuji dina sababaraha cara salah sahiji diantarana nyaéta cau tèh. Leres, tèh cau mangrupikeun fad kasihatan énggal anu meunang haté di sakumna dunya pikeun rasa hampangna sareng manpaat kaséhatan anu matak panasaran.

dinten purnama dina Januari 2019 di india



cau tèh

Janten, naon anu leres téh cau? Mangrupikeun ngagolak tina sagelas cau dina cai panas. Cau ieu dikaluarkeun sareng sakedik kayu manis atanapi madu dilebetkeun kana cai sareng diinum pikeun nguntungkeun manpaatna.



Teh tiasa didamel nganggo atanapi henteu nganggo mesék. Upami didamel ku mesek disebatna kulit mesek cau. Teh anu diinfus cau ngandung zat gizi sapertos kalium, magnesium, mangan, tambaga, sareng vitamin B6.

Asép

1. Ngamajukeun kaséhatan jantung

Teh cau beunghar ku mineral penting sapertos magnesium sareng kalium anu parantos kabuktosan ngabantosan ngirangan tekanan darah sareng nurunkeun résiko stroke sareng panyakit jantung [1] .



Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina British Journal of Nutrisi, jinis antioksidan anu disebat catechin anu aya dina téh cau tiasa nurunkeun résiko panyakit jantung [dua] .

Asép

2. Ngatur diabétes

Téh cau rendah gula anu janten inuman idéal pikeun penderita diabetes. Ieu kusabab nalika cau dileupaskeun kana cai nalika diseduh, ngan ukur aya sakedik gula, anu ngajantenkeun cara anu saé pikeun ngirangan asupan gula anjeun [3] .



Asép

3. Bantosan dina bobo anu langkung saé

Pisang mangrupikeun sumber magnésium sareng kalium anu hadé anu parantos kabuktosan ningkatkeun bobo kusabab sipatna santai otot, numutkeun panilitian. [4] . Pisang ogé ngandung asam amino L-tryptophan anu ngahasilkeun hormon sindrom serotonin sareng melatonin [5] .

Asép

4. Ngaronjatkeun wanda

Pisang ngandung dopamin sareng asam amino anu disebat L-triptofan anu ngahasilkeun serotonin, anu duanana ngagaduhan fungsi otak anu leres sareng dipikanyaho ngirangan déprési sareng gejala cemas [6] . Nginum cau sacara teratur mangrupikeun cara anu épéktip pikeun naekeun suasana haté anjeun.

Asép

5. Bantuan dina ngirangan beurat badan

Teh cau ngagaduhan kamampuan ngabantosan dina ngirangan beurat badan kusabab kandungan kalori rendah dina cau. Nambahkeun salaku bagian tina diet anjeun bakal neken napsu, nyegerkeun metabolisme anjeun sareng ngajantenkeun anjeun raos wareg pikeun waktos anu langkung lami.

Asép

6. Nyegah kembung

Téh cau beunghar kalium, mineral penting anu penting pisan pikeun ngatur tekanan getih, kasaimbangan cairan sareng kontraksi otot. Éta nyegah kembung ku ngatur tingkat natrium dina awak sahingga ngirangan kembung anu diinduksi ku uyah.

Asép

7. Ningkatkeun kaséhatan kulit

Mesek tina cau ngagaduhan sipat antimikrobial sareng antioksidan sareng sajumlah sanyawa bioaktif sapertos polifenol sareng karotenoid, anu tiasa ngabantosan merangan radikal bébas. Radikal bébas nyababkeun peradangan kulit, sepuh sareng masalah umum anu patali sareng kulit.

Cara Ngadamel Téh cau

Téh cau tanpa mesék

1. Tuang 2-3 gelas cai dina pot sareng kulub.

2. Mesék cau sareng tambih kana cai anu ngagolak.

3. Turunkeun panas sareng pasihkeun kanggo ngagoreng 5-10 menit.

4. Tambahkeun kayu manis sareng madu.

5. Cabut cau sareng inum cai na.

Téh mesék cau

1. Tuang 2-3 gelas cai dina pot sareng kulub.

2. Bilas cau kalayan leres dina cai anu ngalir.

3. Kalayan mesék hurung, irisan kadua tungtungna.

4. Tambihkeun cau kana cai anu ngagolak.

5. Kintun salami 15-20 menit.

kumaha cara nganggo saree kanggo varamahalakshmi

6. Tambihkeun madu sareng kayu manis

7. Cabut cau sareng inum cai na.