9 Pangobatan Bumi Épéktip Pikeun Memutihkeun Suku Gelap

Entong Cik

Bumi Kageulisan Perawatan kulit Perawatan Kulit oi-Monika Khajuria Ku Monika khajuria dina 14 Juli 2020

Naha anjeun kantos perhatoskeun garis samak dina sampéan anjeun, biasana bentukna resep flip-flop anjeun? Leres, éta anu urang carioskeun. Saatos sadayana kaki urang tahan, aranjeunna henteu kéngingkeun manja anu aranjeunna pantes. Suku poék mangrupikeun masalah nyata anu disanghareupan ku seueur urang. Suku urang umumna anu paling kakeunaan sareng henteu dirawat bagian awak urang. Sadaya dinten sendal jepit sareng jalan-jalan pantai ngantepkeun suku urang langkung kakeunaan. Lantaran, suku hideung.

Salain tina paparan sinar panonpoé anu ngabahayakeun panonpoé, suku anu poék ogé disababkeun ku kelalaian urang kana ngurus suku urang. Nalika mandi, urang sering condong mopohokeun ngusapan suku. Ieu ngakibatkeun suku anjeun janten kusam sareng poék. The keuneung retak hasilna tina perawatan henteu leres ningkat kana karusakan anu dilakukeun. Tong hariwang! Kalayan sababaraha usaha sareng kasabaran, anjeun tiasa ngabodasan suku gelap dina waktos anu sakedik.



Nalika anjeun nganggo tabir surya pikeun mayungan kulit anjeun tina karusakan panonpoé ku nerapkeun tabir surya sareng ngagosok sampéan nalika mandi pikeun nyegah suku anjeun tina langkung poék, kami parantos ngadaptarkeun sababaraha ubar bumi anu saé pikeun ngahudangkeun karusakan anu dilakukeun sareng ngabodasan suku hideung anjeun. Tah kieu!

Asép

Lemon Sareng Madu

Jus jeruk nipis mangrupikeun agén pemutihan anu dipikaterang pikeun kulit anu ngencangan sareng ngencarkeun suku anjeun. [1] Sipat emolient madu ngajaga suku anjeun ka beueus sedengkeun sanyawa fenolik sareng flavonoid anu aya dina madu ngagaduhan pangaruh ngabodasan kulit. [dua]

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 1 sdm madu
  • 1 séndok jeruk nipis

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Campur kadua bahan dina mangkok pikeun némpelkeun rata.
  • Larapkeun némpelkeun ieu sadayana kaki anjeun.
  • Tinggalkeun éta salami 15 menit sateuacan ngumbah nganggo cai normal.
Asép

Kunyit Sareng Susu

Kunyit parantos dianggo réwuan taun pikeun merangan sagala rupa panyakit kulit. Kunyit ngandung curcumin komponén aktif anu ngahambat melanogenesis kukituna menerkeun kulit anjeun. [3] Susu ngandung asam laktat anu ngaluarkeun kulit pikeun ngaleungitkeun sél kulit paéh sahingga kulit anjeun cerah sareng ngandung gisi. [4]



bungkus raray buah pikeun kulit berminyak

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 2 sendok bubuk kunyit
  • Susu tiis, sakumaha diperlukeun

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Campur bubuk kunyit sareng susu anu cekap kanggo némpelkeun anu kandel sareng lemes.
  • Larapkeun témpél kana sampéan anjeun.
  • Tinggalkeun éta salami 20 menit sateuacan dikumbah nganggo cai haneut.
Asép

Jeruk nipis Sareng Gula

Gula mangrupikeun salah sahiji exfoliants alami anu pangsaéna pikeun kulit anu ngaluarkeun kulit kusam sareng paéh pikeun ngahudangkeun suku anjeun. Campur sareng jeruk nipis, agén pemutih kulit, masihan anjeun ubar anu bakal dianggo sapertos pesona pikeun ngabodasan suku hideung anjeun.

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 1 sdm gula
  • 1 séndok jeruk nipis

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Candak gula dina mangkok.
  • Tambihkeun jeruk nipis ka dinya teras aduk.
  • Pastikeun campuran anu diala kasar dina tékstur.
  • Larapkeun campuran kana suku anjeun sareng gosok sampeu nganggo campuran salami sababaraha menit.
  • Hayu campuran kasebut linggih dina sampéan anjeun salami 10 menit deui sateuacan dibilas.

12 Pangubaran Bumi Anu Paling Épéktip Pikeun Rosacea Dina Raray

Asép

Pepaya, Curd Sareng Kunyit

Pepaya ngandung papain énzim anu ngaluarkeun sél paéh dina lapisan luhur kulit sareng ngabantosan kulit. [5] Sipat exfoliating curd nambihan kana pangaruh sareng ngajantenkeun kulit anjeun lemes, lemes sareng cerah.



Naon anu anjeun peryogikeun

  • ½ cangkir tumbuk pepaya
  • ¼ cup curd
  • 1 sdt cai mawar
  • Ciwit kunyit

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Dina mangkok, candak kana pepaya anu tos ditumbuk.
  • Tambihkeun curd, cai mawar sareng kunyit kana éta. Campur rata.
  • Larapkeun témpél kana sampéan anjeun.
  • Tinggalkeun pikeun 15 menit.
  • Ngumbah nganggo cai tiis sareng garing kulit anjeun.
Asép

Soda kuéh

Baking soda ngagaduhan sipat anu ngabodaskeun anu ngabantuan ngencangan kulit. Di sagigireun éta, éta ogé ngagaduhan sipat baktéri anu kuat anu ngajaga baktéri anu ngabahayakeun tetep tetep bersih sareng éndah. [6] [7]

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 1 sdm baking soda
  • Jus satengah lemon

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Dina mangkok, candak soda tuang.
  • Tambahkeun jeruk nipis kana éta sareng gaul rata.
  • Larapkeun témpél kana sampéan anjeun sareng gosok kaki anjeun dina gerakan sirkular salami sababaraha menit.
  • Tinggalkeun deui pikeun 10 menit deui dina sampéan anjeun sateuacan dibilas.

Disarankeun Baca: 12 Cara Nganggo Susu Pikeun Kéngingkeun Kulit Anu Éndah

Asép

Tomat

Omat ngandung likopén anu dieusian antioksidan sareng dipikanyaho ngagaduhan pangaruh pemutihan dina kulit. [8]

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 1 tomat asak

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Iris tomat kana satengah.
  • Gosok potongan tomat anu diiris dina sampéan anjeun salami 3-5 menit.
  • Tinggali kana sampéan anjeun salami 20 menit deui.
  • Ngumbah suku anjeun kana cai.
Asép

Kentang

Agén pemutihan hampang pikeun kulit, kentang ngandung vitamin C anu ngahambat produksi melanin dina kulit sahingga ngencangan nada kulit. [9]

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 1 kentang

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Mesek sareng parut kentang.
  • Rub kentang parut dina suku anjeun.
  • Ninggalkeun éta pikeun 10-15 menit.
  • Ngusap résidu sareng ngumbah suku anjeun ku cai.
Asép

Tepung Gram Sareng Cai Mawar

Tepung gram mangrupikeun bahan pemutih kulit anu dikenal anu ngabantosan pikeun ngabersihkeun pori-pori sareng ngencangan kulit bari cai mawar ngagaduhan sipat astringen anu mulangkeun kasaimbangan pH kulit sareng pori-pori kulit anu henteu dijantenkeun pikeun ngajantenkeun sampéan anjeun éndah sareng cerah. [10]

Naon anu anjeun peryogikeun

  • Tipung 4 sdm gram
  • Cai acuk, sakumaha diperyogikeun

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Campur tipung gram sareng cai mawar anu cekap kanggo ngadamel témpél kandel.
  • Larapkeun campuran kana suku anjeun.
  • Tinggalkeun dugi ka garing.
  • Ngumbah sapuratina nganggo cai.
Asép

Mesék jeruk sareng susu

Kulit jeruk mangrupikeun agén pemutihan alami anu ngirangan bintik-bintik poék sareng ngébréhkeun kulit dina sampéan anjeun. [sabelas] Susu exfoliates na moisturises kulit anjeun pikeun ningkatkeun pidangan suku anjeun.

manpaat tina ngadahar kacang mete sapopoe

Naon anu anjeun peryogikeun

  • 2 sdm bubuk mesék jeruk
  • Susu atah, sakumaha diperyogikeun

Kumaha cara ngagunakeunana

  • Campur bubuk mesék jeruk sareng susu atah anu cekap kanggo némpelkeun lemes.
  • Larapkeun témpél kana sampéan urang.
  • Hayu deui linggih dina kulit anjeun salami 20 menit.
  • Bilas pareum sacara tuntas engké.