Acupressure Pikeun Kembung, Gas, Sembelit Sareng Perut Nyeri

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Kasihatan Kasihatan oi-Amritha K Ku Amritha K. dina 27 Januari 2021

Akupresur mangrupikeun téknik dimana praktisi nganggo ramo, dampal leungeun, siku, suku, atanapi alat khusus pikeun nerapkeun tekanan kana sababaraha titik penting dina awak anjeun. Éta ogé ngalibatkeun manjang atanapi masagi [1] .

Salaku panilitian sareng praktisi nunjukkeun, akupresur tujuanna pikeun malikkeun kaséhatan, kabugaran sareng stabilitas awak anjeun, ku ngatur kakuatan lawan tina yin (énergi négatip) sareng yang (énergi positip). Seni penyembuhan kuno ieu ngabantosan stimulasi kamampuan mandiri alami awak. Éta mangpaat pikeun panyawat anu patali sareng setrés sareng naekeun sistim imun [dua] .





Titik Akupresur Pikeun Gas

Akupresur dina panangan sareng suku disebat reflexology sareng tiasa dilakukeun kalayan nyaman di bumi anjeun. Titik tekanan dina awak anjeun langkung sénsitip sareng tiasa ngabantosan stimulasi dina awak anjeun [3] . Rupa-rupa panilitian parantos nyatakeun pangaruh anu némpél dina tekanan tiasa aya dina kaséhatan anjeun [4] . Éta ngabantosan nyayogikeun nyeri sareng ngabantosan ningkatkeun kaséhatan anjeun sacara umum sareng mulangkeun kasaimbangan dina awak.

kumaha ngadamel pasta saos bodas di bumi



Kami parantos ngadaptarkeun lima titik akupresur utama anu ngabantosan nyayogikeun masalah beuteung sapertos gas, kembung, kabebeng jsb.

Titik Akupresur Pikeun Gas Sareng Kembung

Teu kedah angkat ka pusat atanapi klinik pikeun nyiapkeun akupresur. Anjeun tiasa ngalakukeun éta nyalira, tapi nalika nganggo akupresur pikeun ngalamar diri, anjeun kedah sabar. Titik akupresur ayana di sakitar awak urang sareng diistilahkeun salaku meridian atanapi jalur énergi [5] . Masing-masing meridian ieu dina awak ngagambarkeun organ internal anu aya di dinya. Tiap titik akupresur dingaranan tempatna sapanjang meridian.

Ngerjakeun titik akupresur ieu pikeun gas sareng panyawat lambung minor sanésna tiasa ngabantosan gas anu terperangkap sareng ngirangan kembung sareng tiasa ngabantosan kaséhatan pencernaan sacara gembleng.



Titik Akupresur Pikeun Gas

1. Qihai (CV6) : Titik ieu dipercaya ngabantosan organ beuteung handap. Tempatna sakitar 1 1/2 inci handapeun bujal, CV6 ogé tiasa ngabantosan ningkatkeun kaséhatan anjeun sacara umum.

kaulinan tradisional india di hindi

Kumaha : Tempatkeun dua nepi ka tilu ramo dina lokasi titik. Teras pindahkeun jari anjeun dina gerakan sirkular. Pastikeun pikeun henteu mencét teuing (daérah anu peka) sareng teraskeun ngurut salami 2-3 menit.

2. Sanyinjiao (SP6) : SP6 perenahna dina meridian limpa sareng dipercaya mangaruhan organ beuteung handap sareng sistem saraf parasympathetic. Titik ieu perenahna sakitar 3 inci di luhur tulang tungkak jero.

Kumaha : Tempatkeun hiji ka dua ramo dina titik sanyinjiao. Mindahkeun ramo dina gerakan sirkular nganggo hipu, tekanan anu pageuh sareng masagi salami 2-3 menit sareng balikeun kana leg anu sanés.

3. Weishu (BL21) : Lokasina dina meridian kandung kemih, BL21 tiasa ngabantosan nyeri beuteung sareng gangguan gastrointestinal. Lokasi titik akupresur ampir 6 inci di luhur leutik tina tonggong sareng 1 1/2 inci dina dua sisi tulang tonggong.

Kumaha : Tempatkeun hiji ka dua ramo dina titik sareng pasang tekanan anu lembut dina gerakan sirkular.

kumaha carana ngadamel pewarna rambut alami di bumi

Pijet salami 1-2 menit.

dinten warga senior sadunia 8 agustus

Catetan : Entong urut titik ieu upami anjeun ngagaduhan masalah sapertos slip slip atanapi lemah tulang tonggong.

4. Zhongwan (CV12) : Titik ieu tiasa ngabantosan organ beuteung luhur sareng organ yang, kalebet kandung kemih sareng kandung empedu sareng tempatna 4 inci di luhur bujal. Genep organ yang, numutkeun ubar Cina nyaéta kandung kemih empedu, burih, peujit leutik, peujit ageung, kandung kemih sareng burner triple [7] .

Kumaha : Tempatkeun dua nepi ka tilu ramo dina titik sareng lembut pasang tekanan dina gerakan sirkular sareng urut salami 2-3 menit.

5. Zusanli (ST36) : Titik ieu dihubungkeun sareng sistem saraf beuteung sareng parasympathetic luhur sareng perenahna sakitar 3 inci handapeun kneecap [8] .

Kumaha : Tempatkeun dua ramo dina titik zusanli teras-terasan mindahkeun ramo dina gerakan sirkular. Pijet salami 2-3 menit sareng balikeun deui dina leg anu sanés.

Titik Akupresur Pikeun Gas

Kumaha Ngalakukeun Akupresur dina Diri Anjeun

  • Anggo tekanan anu jero sareng tegas pikeun masagi sareng ngarangsang unggal titik.
  • Nalika masagi acupoint, cobian rileks dina posisi anu raoseun, tutupkeun panon anjeun, sareng tarik napas jero.
  • Balikan deui urut sakumaha sering anjeun resep teu aya wates jumlah kali sapoé.
  • Di sagigirkeun ngurutkeun poin ieu ka diri anjeun, saha waé ogé tiasa ngabantosan ngurutkeun poin ieu pikeun anjeun.

Dina Catetan Akhir ...

Akupresur ngaleupaskeun tegangan ningkatkeun sirkulasi sareng ngirangan nyeri. Akupungtur sareng akupresur sering lieur antara. Akupresur dilakukeun ku cara ngagunakeun panangan atanapi ku jimmy, alat sapertos kalam bari akupungtur dilakukeun ku bantuan jarum.