Kari Lauk Bengali Ku Resep Susu Kalapa

Entong Cik

Bumi Tukang masak Non vegetarian Dahareun laut Pangan Laut oi-Sanchita Ku Sanchita Chowdhury | Diropéa: Senén, 2 Pébruari 2015, 11:44 [IST]

Sakumaha ceuk paribasa, 'Teu aya anu tiasa masak lauk sapertos basa Benggali', leres kana kecap. Bang Bengalis kasohor resep ka lauk. Aranjeunna tiasa masak hiji lauk ku sababaraha cara sareng ku sabab éta, urang mendakan asakan Benggala anu pinuh ku resep lauk anu raos.

Iraha aya diskusi ngeunaan resep lauk Bengali, jalma-jalma ngadugikeun 'machcher jhol'. Éta kari lauk saderhana sareng enteng populér pisan di asakan Benggali.



Sareng nalika ngeunaan versi lauk anu langkung spicier, kari lauk mustari anu kawéntar. Saeutik pisan jalma anu terang ngeunaan vérsi kirang lauk lada sareng ngeunah tina kari lauk Bengali.



Kari Lauk Bengali Ku Resep Susu Kalapa

Istiméwa resep basa Bengali nyaéta bahan anu saderhana pisan dianggo dina persiapan. Rempah hampang masihan resep lauk Bengal pikeun rasa anu raoseun.



alia bhatt dina baju zindagi anu dipikacinta

Janten, dinten ayeuna urang ngagaduhan resep kari lauk tradisional Bengali anu disiapkeun sareng santen. Biasana, lauk rohu dianggo kanggo nyiapkeun resep ieu. Tapi anjeun tiasa nyobian nganggo lauk anu dipikahoyong. Mangrupikeun resep saderhana anu henteu lada teuing sareng tiasa disiapkeun tanpa seueur ribut.

Porsi: 4

Waktos persiapan: 15 menit



Waktos masak: 20 menit

Sadaya anu anjeun peryogikeun

dupi abdi tiasa hamil tanpa sanggama
  • Lauk- 4 lembar
  • Bawang bawang némpelkeun- 2 sdm
  • Jahé bawang bodas némpelkeun- 2tsp
  • Héjo cabé héjo- 2tsp
  • Bubuk Jeera- 1tsp
  • Bubuk cabe beureum- & frac12 sdt
  • Bubuk kunyit- 1tsp
  • Bubuk Garam masala- & frac12 tsp
  • Bibit Jeera- 1tsp
  • Daun salam- 1
  • Santen- 1 & frac12 gelas
  • Uyah- sakumaha raos
  • Minyak- 2 séndok

Kari Lauk Bengali Ku Resep Susu Kalapa

Prosedur

1. Panas hiji séndok minyak dina wajan. Marin potongan lauk ku uyah sareng bubuk kunyit.

kumaha carana kéngingkeun rambut lemes sareng sutra

2. Goreng potongan lauk dina minyak, enteng. Entong diasakan teuing.

3. Sakali réngsé, mindahkeun potongan lauk kana piring sareng tetep di sisi.

4. Dina panci anu sami, panaskeun séndok minyak deui sareng nambihan siki jeera sareng daun salam. Ngidinan pikeun splutter.

5. Teras, tambahkeun témpél bawang bombay sareng tumis dugi ka kabukti emas dipelak.

6. Tambahkeun témpél jahé-bawang bodas, témpél cabé héjo sareng tumis salami 4-5 menit.

7. Teras, tambahkeun bubuk jeera, bubuk cabe beureum sareng tumis salami 2-3 menit deui.

8. Lalaunan tambih santen teras aduk langsung.

nyaeta jus sugarcane alus keur sabar diabetik

9. Tambahkeun uyah sareng potongan lauk. Kendi kuah sakitar 5-6 menit dugi lauk parantos asak.

10. Tungtungna, tambahkeun bubuk garam masala sareng saklar seuneu.

slogan pikeun nyalametkeun budak awéwé dina basa inggris

Kari lauk kari sareng santan sayogi disiapkeun. Ngarasakeun nikmat anu istimewa ieu ku béas kukus.

Nilai Nutrisi

Lauk ngandung nutrisi penting sapertos asam lemak omega 3 anu saé pikeun jantung sareng panyawat sanésna. Kusabab resep ieu henteu ngandung seueur gajih atanapi rempah, ieu mangrupikeun pilihan anu saé pikeun sadayana.

Tip

Daripada ngagoréng lauk, anjeun tiasa langsung ngagoréng kana kuah sareng ngantep éta asak. Éta ningkatkeun rasa lauk.