Poé Barudak 2020: 10 Tanda Kutip Motivasi Ku Jawahar Lal Nehru Pikeun Barudak

Entong Cik

Bumi Insync Hirup Kahirupan oi-Prerna Aditi Ku Prerna aditi dina 13 Nopémber 2020

Poé barudak nyaéta tanggal 14 Nopémber sareng murangkalih bakal ngarayakeun dinten éta sareng réréncanganna di sakola na sareng panginten taun ayeuna bakal bénten-bénten sabab pandemik COVID-19. Jalma-jalma henteu ngan ukur ngagungkeun dinten ieu babarengan sareng murangkalih tapi ogé émut ka Jawahar Lal Nehru, Perdana Menteri India munggaran dina dinten ieu. Kusabab kitu, éta ulang taun na. Kusabab anjeunna resep pisan ka murangkalih, saatos pupusna, diputuskeun pikeun ngarayakeun ulang taun na salaku dinten Barudak di India.

Dina dinten ieu, ampir unggal sakola ngatur sababaraha program pikeun barudak pikeun mikaresep sadidinten dina riungan. Jawahar Lal Nehru parantos masihan sababaraha kutipan dumasar kana pentingna pendidikan sareng pendidikan anu langkung saé diantara barudak. Dinten ieu kami nyangking tanda petik éta pikeun anjeun. Tingali.





Kutipan Motivasi Ku Jawahar Lal Nehru

Ogé baca: 9 Sipat Jalma Lahir Nopémber Anu Anjeun Teu Terang

1. 'Barudak ayeuna bakal ngajantenkeun India énjing. Cara urang ngabina aranjeunna bakal nangtoskeun pikahareupeun nagara. '



2. 'Abdi henteu ngagaduhan waktos kanggo déwasa, tapi kuring gaduh waktos cekap pikeun murangkalih.'

3. 'Barudak sapertos kuncup di kebon sareng kedah ati-ati sareng asih dipiara, sabab aranjeunna pikahareupeun bangsa sareng warga énjing.'

4. 'Di sakola, aranjeunna (barudak) diajar seueur hal, anu diragukeun henteu aya gunana, tapi aranjeunna laun-laun mopohokeun éta hal anu penting pikeun janten manusa sareng bageur, pikaresepeun sareng ngajantenkeun kahirupan langkung beunghar pikeun diri urang sareng batur.



5. 'Hiji-hijina cara pikeun ngarobih aranjeunna (murangkalih) nyaéta menangkeun aranjeunna ku kaasih. Salami murangkalih henteu marahmay, anjeun moal tiasa ngalereskeun jalanna. '

6. 'Objek pendidikan nyaéta pikeun ngahasilkeun kahoyong pikeun ngalayanan masarakat sacara gembleng sareng ngalarapkeun élmu anu diala sanés ngan ukur pikeun pribadi tapi ogé pikeun kamaslahatan umum.'

7. 'Kanggo dina kaayaan moral anu saé meryogikeun sahenteuna latihan sakumaha dina kaayaan fisik anu saé.'

8. 'Hayu urang rada rendah haté hayu urang mikir yén kaleresan meureun moal sapinuhna sareng urang.'

9. 'Jalma anu nyarioskeun kautamaan dirina sering paling henteu sopan.'

10. 'Pasukan ageung murangkalih di saluruh dunya, sacara lahiriah béda-béda baju, sareng sanaos sapertos anu sanés. Upami anjeun ngahijikeun aranjeunna, aranjeunna maénkeun atanapi paséa, tapi bahkan gelut aranjeunna mangrupikeun jenis kaulinan. '

Kami arepkeun cutatan anu kasebut di luhur bakal méré ilham ka barudak pikeun nyandak kaputusan hirup anu langkung saé sareng ngahontal cita-citana.

Ogé baca: 6 Hal Anu Pikaseurieun Anu Kami Percaya Bener Dina Budak Leutik Kami

Miharep anjeun Poé Bingah Barudak.