Resep Gajih Masala Daun Punjabi

Entong Cik

Bumi Tukang masak Non vegetarian Hayam Hayam oi-Sanchita Ku Sanchita Chowdhury | Diropéa: Jumaah 21 Juni 2013, 14:35 [IST]

Asakan Punjabi kasohor di panjuru dunya kusabab biwir na rasa anu aheng. Hayam khususna asak ku sababaraha cara dina masakan Punjabi. Rupa-rupa jinis resep hayam anu kawéntar sapertos hayam mantega, hayam patiala, hayam kadhai sareng sadayana sadayana mangrupikeun bagian tina asakan aheng ieu.

Ieu resep hayam gampang pikeun anjeun nyobian. Kari hayam di Punjab katelah lada. Resep ieu henteu terkecuali. Masala hayam Punjabi kéngingkeun rasa asli Punjabi tina garam masala khusus anu dianggo dina persiapan. Nyiapkeun resep hayam asli ieu di bumi terasrasakeun rasa tina Punjab.



naon tuang tuangeun dina gerakan leupas



Resep Gajih Masala Daun Punjabi

Ngawula: 3-4

Waktos persiapan: 15 menit



Waktos masak: 30 menit

ngadahar cau sapeupeuting bakal nambahan beurat

Bahan-bahanna

  • Hayam- 500 gms (potong buah)
  • Bawang- 4 (dicincang halus)
  • Omat- 4 (dicincang halus)
  • Jahé-bawang bodas témpél- 2 sdm
  • Bubuk cabé beureum- 1tsp
  • Bubuk kunyit- 1tsp
  • Cabé hideung- 5 (ditumbuk)
  • Kapulaga- 4 polong
  • Tongkat kayu manis- 1
  • Sikina cumin- 1tsp
  • Uyah- sakumaha raos
  • Minyak mustard- 3 sdm
  • Cai- 1 gelas

Pikeun Khusus Punjabi Garam Masala



  • Sikina katumbiri- 2tsp
  • Sikina cumin- 2tsp
  • Tongkat kayu manis- 1
  • Sikina Fenugreek- & frac12 tsp
  • Cabe hideung- 2 séndok
  • Daun salam- 2

Prosedur

  1. Grind sadaya bahan anu kadaptar pikeun garam masala dina mixer sareng tetep di sisi.
  2. Bersih sareng ngumbah potongan hayam kalayan leres.
  3. Panaskeun minyak dina wajan sareng tambahkeun siki jinten, kayu manis, kapulaga sareng ngagoreng sakitar menit.
  4. Tambahkeun bawang sareng tumis sakitar 5-6 menit dugi ka warna coklat emas.
  5. Tambihkeun némpél jahe-bawang bodas sareng masak dina panas sedeng salami 2-3 menit.
  6. Teras tambih tomat, bubuk cabé beureum, bubuk kunyit, cabé digoréng sareng masak 5 menit deui.
  7. Ayeuna tambihan potongan hayam. Campur rata sareng masak sakitar 10 menit.
  8. Tambihkeun uyah sareng garam masala anu tos disiapkeun sareng aduk rata.
  9. Tambihkeun cai, tutup sareng masak dina seuneu anu kirang langkung sakitar 20 menit dugi hayamna asak lengkep.
  10. Sakali réngsé, pareuman seuneu sareng ngalayanan.

Masala hayam basa lada siap dilayanan. Hidangkeunana kalayan chapatis atanapi nasi jeera.