Naha Aman Ngonsumsi Buah Jeruk Nalika Anjeun Batuk?

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Kasihatan Kaséhatan oi-Staff Ku Debdatta Mazumder dina 24 April 2016

Naha buah sitrus tiasa ngubaran batuk? Sabenerna, aya seueur mitos anu aya hubunganana sareng batuk sareng tiis anu masarakat sering lieur.

Aya anu nyarios yén produk susu henteu saé pikeun batuk sareng tiis sareng jalma-jalma tangtu ogé pareng ngagaduhan buah jeruk nalika ngalaman batuk anu parah.



Ogé Baca: Hapuskeun Tiis Anu Panas Dina 7 Cara Ajaib



foil aluminium dipaké pikeun bungkus dahareun

Henteu aya ideu naha ieu mitos atanapi leres tapi henteu ngagaduhan buah jeruk nalika batuk henteu ngagaduhan persetujuan ilmiah. Janten, naha buah jeruk aman pikeun ngubaran batuk? Anjeun bakal ningali.

Buah jeruk utamina jeruk nipis, jeruk, anggur, sareng sajabana Nanging, buah sapertos apel, strawberry, blueberry, sareng sajabana, mangrupikeun buah anu ngagaduhan Vitamin C dina jerona.



Janten, ieu ogé mangrupikeun jinis buah jeruk. Ayeuna, upami anjeun parantos diajar paribasa ti budak leutik yén 'Apel sapoé ngajauhkeun dokter', kumaha tiasa ngabahayakeun pikeun batuk?

Ogé Baca: 10 Bahan Dapur Anu Ngubaran Tiis & Batuk

Naha batuk peryogi 'dokter' khusus? Naon éta, naha anjeun naroskeun naha buah jeruk tiasa ngubaran batuk, jawabanana bakal ageung YES.



bungkus raray badami kanggo ngabodasan kulit

Masih, batuk tiasa kajantenan kusabab sagala rupa alesan. Anjeun kedah teras konsultasi sareng dokter teras nuturkeun bagan diét anu disayogikeun ku anjeunna. Baca deui pikeun terang langkung seueur upami buah jeruk anu saé tiasa dicandak nalika batuk atanapi tiis.

Asép

1. Sumber Cairan:

Nalika batuk sareng tiis, awak anjeun peryogi cairan anu cekap. Tapi, anjeun panginten henteu resep nginum cai. Buah-buahan ieu pinuh ku cairan anu penting sareng diperyogikeun pikeun ngeusian awak nalika batuk sareng tiis. Ogé, buah-buahan ieu tiasa masihan anjeun raos raos janten raos raos.

Asép

2. Sumber Nutrién:

Buah-buahan sapertos jeruk nipis, jeruk, anggur, sareng sajabana, pinuh ku Vitamin B, C, sareng mineral sanés sapertos kalium, serat, karbohidrat, jst, anu diperyogikeun nalika awak anjeun gelut sareng serangan virus.

sonakshi sinha saree ke fall sa
Asép

3. Ningkatkeun Imunitas Anjeun:

Ieu mangrupikeun salah sahiji manpaat anu paling penting pikeun ngagaduhan buah jeruk nalika batuk. Buah sitrus beunghar ku vitamin sareng mineral anu ngajantenkeun imunitas anjeun kuat sareng ngabantosan anjeun pikeun merangan serangan baktéri sareng virus. Ogé, eusi serat dina buah ieu ngawangun taméng ngalawan panyakit naon waé.

Asép

4. ngagampangkeun paru-paru anjeun:

Upami aya masalah paru-paru anu janten alesan dina batuk anjeun, maka hiji buah jeruk tiasa ngabantosan. Éta anggur. Leres, sadaya mitos yén jeruk bali goréng pikeun batuk ngan ukur mitos buta. Upami anjeun ngagaduhan anggur atanapi jus tina buah ieu, éta tiasa ngabersihan kamacetan dina paru anjeun sareng ngubaran jinis batuk éta.

Asép

5. nenangkeun nyeri tikoro:

Bungbuahan atanapi jus buah ieu aya gunana pikeun nyampurkeun nyeri tikoro, anu mangrupikeun gejala anu penting tina batuk. Upami anjeun ngagaduhan jeruk nipis sareng madu atanapi ngagaduhan jus jeruk dina sakedik sips, tingali kumaha anjeun raoskeun. Ngagaduhan waleran anjeun ayeuna?

Asép

6. Saeful Salad Buah:

Ayeuna, upami anjeun atanapi anggota kulawarga anjeun kaserang batuk, nyiapkeun mangkok salad buah enak sareng jeruk nipis, jeruk, nanas sareng anggur, taburkeun saciwit uyah batu sareng peres kana sababaraha tetes jeruk nipis sareng tuang na lalajo kumaha éta ngubaran kaayaan gampang.