Pisang Raw (Plantains): Manpaat Kaséhatan Gizi, Resiko, & Resep

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Gizi Nutrisi oi-Neha Ghosh Ku Neha Ghosh dina 6 Nopémber 2019

Pisang mangrupikeun hiji buah anu séhat sareng ngandung gisi anu ku urang resep didahar iraha waé dina sadidinten. Biasana, cau didahar dina bentuk anu asak, tapi cau atah ogé didahar ogé, tapi saatos asak.

Pisang atah (pisang) didahar ku kagorengan, ngagolak atanapi tumis. Éta mangrupikeun sumber serat, vitamin, mineral sareng pati tahan anu saé. Cau atah raoseun kirang amisna, raosna pait sareng acukna tinggi dibandingkeun sareng cau anu asak.





manpaat nginum jus mosambi sapopoé
Pisang atah

Nilai Nutrisi Pisang Atah

100 g cau atah ngandung cai 74,91 g, énergi 89 kcal sareng éta ogé ngandung

  • 1,09 g protéin
  • 0,33 g gajih
  • 22,84 g karbohidrat
  • 2,6 g serat
  • 12,23 g gula
  • 5 mg kalsium
  • 0,26 mg beusi
  • 27 mg magnésium
  • 22 mg fosfor
  • 358 mg kalium
  • Natrium 1 mg
  • 0,15 mg séng
  • 8,7 mg vitamin C
  • 0,031 mg thiamin
  • 0,073 mg riboflavin
  • 0,665 mg niacin
  • 0,367 mg vitamin B6
  • 20 mcg folat
  • 64 IU vitamin A
  • 0,10 mg vitamin E.
  • 0,5 mcg vitamin K



Pisang atah

Mangpaat Kaséhatan tina Pisang Atah

1. Bantuan dina ngirangan beurat badan

Pisang atah ngandung dua jinis serat - tahan tahan pati sareng pektin anu duanana nambih perasaan katenuhan saatos tuang. Ieu salajengna ngabantosan ngalambatkeun pengosongan lambung anjeun sareng ngajantenkeun anjeun tuang langkung seueur tuangeun, anu dina gilirannana tiasa ngabantosan kaleungitan beurat awak [1] .

2. Ngadalikeun diabetes

Duanana pati tahan sareng pektin dina cau atah tiasa ngabantosan dina ngendalikeun gula getih saatos tuang, numutkeun ka hiji panilitian [dua] . Pisang atah gaduh indéks glikemik (GI) 30, anu lemah pisan, sareng ieu ngabantosan nurunkeun kadar glukosa getih.

3. Ningkatkeun kaséhatan jantung

Pisang atah tinggi dina kanji tahan anu ngabantosan nurunkeun koléstérol plasma sareng konsentrasi trigliserida, sahingga nyumbang kana kaséhatan jantung. Éta ogé ngandung sajumlah kalium anu saé anu ngabantosan tekanan getih anjeun tetep cek [3] .



4. Ngaronjatkeun kaséhatan pencernaan

Aci tahan sareng pektin dina cau atah dianggo salaku prebiotik anu tuang baktéri ramah dina peujit. Baktéri fermentasi dua jinis serat ieu, ngahasilkeun butyrate sareng asam lemak ranté pondok sanés anu ngabantosan dina ngarawat sababaraha masalah pencernaan [4] .

ubar bumi pikeun diabetes tipe 1
Pisang atah

5. Nyegah sareng ngubaran diaré

Ayana aci tahan pektin sareng pektin dina pisang atah tiasa ngabantosan ngubaran sareng nyegah diare. Éta ngabantosan dina ngégéskeun tai sareng merangan baktéri anu nyababkeun birit. Numutkeun kana panilitian, cau atah aya gunana pikeun ngatur dié diari anu terus-terusan di murangkalih dirawat di rumah sakit sareng tiasa dianggo pikeun ngubaran murangkalih di bumi [5] .

6. Bantosan dina nyerep beusi anu langkung saé

Kurangna beusi sareng anémia mangaruhan sajumlah ageung penduduk. Panilitian anu diterbitkeun dina Panalitén Pangan sareng Nutrisi nunjukkeun yén, pisang atah sareng asak henteu mangaruhan nyerep beusi sareng aranjeunna tiasa ngabantosan dina ningkatkeun kadar beusi dina awak. [6] .

Résiko Kaséhatan tina Pisang Atah

Dahar kaleuwihan cau atah tiasa nyababkeun kembung, gas, sareng kabebeng. Ogé upami anjeun alérgi kana latex, anjeun kedah nyingkahan tuang cau atah sabab ngandung protéin anu sami sareng protéin anu nyababkeun alergi dina latex.

dinten senang lalaki pikeun lalaki kuring

Pisang atah

Resep Pisang Atah

Kari cau atah [7]

Bahan:

  • 4 buah cau atah
  • 2 kentang
  • & frac12 sendok jahe
  • 1 sdt bubuk jinten
  • Paanchphoran (bahkan campuran tina katumbiri, jinten, nigella, adas, sareng siki sawi)
  • 1 séndok bubuk katumbiri
  • & frac12 sdt bubuk cabé
  • & frac12 sdt bubuk lada hideung
  • & frac12 tsp bubuk garam masala
  • Uyah sareng minyak sakumaha anu diperyogikeun

Metoda:

  • Mesek, potong cau atah sareng tekanan masak pikeun 3 suling.
  • Mesek sareng potong kentang kana batu.
  • Panaskeun minyak dina panci / kadai sareng deet ngagoreng kentang. Tetep kumisan.
  • Dina panci anu sami, tambahkeun daun salam sareng paanchphoran.
  • Teras tambih jahe nempel sareng tumis salami 30 detik.
  • Tambih kunyit, jinten, katumbiri, lada hideung, bubuk cabé, sareng uyah. Tumis rempah-rempah.
  • Tambihkeun potongan cau sareng kentang sareng tumis sareng rempah-rempah.
  • Tambihkeun cai sareng biarkan mendidih dugi ka cau sareng kentang lemes.
  • Tambihkeun garam masala sareng tuang panas.

Coba resep kebab cau atah ieu jeung resep kiripik cau.

Tingali Rujukan Tulisan
  1. [1]Higgins J. A. (2014). Aci tahan sareng kasaimbangan énergi: pangaruh kana leungitna beurat sareng perawatan. Ulasan kritis dina élmu pangan sareng nutrisi, 54 (9), 1158-1166.
  2. [dua]Schwartz, S. E., Levine, R. A., Weinstock, R. S., Petokas, S., Mills, C. A., & Thomas, F. D. (1988). Pangambilan pektin anu mantep: pangaruh kana ngosongkeun lambung sareng kasabaran glukosa dina pasién diabetik anu teu gumantung insulin. Jurnal Amérika ngeunaan nutrisi klinis, 48 ​​(6), 1413-1417.
  3. [3]Kendall, C. W., Emam, A., Augustin, L. S., & Jenkins, D. J. (2004). Aci tahan sareng kaséhatan. Jurnal AOAC internasional, 87 (3), 769-774.
  4. [4]Topping, D. L., & Clifton, P. M. (2001). Asam lemak ranté pondok sareng fungsi colonic manusa: peran pati tahan sareng polisakarida nonstarch. Tinjauan Fisiologis, 81 (3), 1031-1064.
  5. [5]Rabbani, G. H., Teka, T., Saha, S. K., Zaman, B., Majid, N., Khatun, M., ... & Fuchs, G. J. (2004). Cau héjo sareng pektin ningkatkeun perméabilitas peujit alit sareng ngirangan leungitna cairan di barudak Bangladeshi anu diare terus-terusan. Panyakit pencernaan sareng élmu, 49 (3), 475-484.
  6. [6]García, O. P., Martínez, M., Romano, D., Camacho, M., de Moura, F. F., Abrams, S. A.,… Rosado, J. L. (2015). Serepan beusi dina pisang atah sareng asak: studi lapangan nganggo isotop stabil pikeun awéwé. Panilitian pangan & nutrisi, 59, 25976.
  7. [7]https://www.betterbutter.in/recipe/75499/kaanchkolar-jhal-bengali-style-raw-banana-curry-with-potatoes