Pangan Alami Pikeun Ningkatkeun Ukuran Payudara: Pariksa Daptar Ieu 17 Pangan

Entong Cik

Bumi Kaséhatan Pangubaran karusuhan Pangubaran Gangguan oi-Neha Ghosh Ku Neha Ghosh | Diropéa: Sabtu, 11 Januari 2020, 16:57 [IST]

Seueur awéwé anu daék turun handapeun péso pikeun kéngingkeun payudara anu langkung ageung. Tapi, aya résiko anu aya hubunganana sareng operasi implan payudara anu kalebet beungkeut susuk payudara, gumpalan anu katingali atanapi nyusut dina dada, komplikasi anu timbul kusabab anesthesia, inféksi, hematoma sareng pendarahan, komplikasi médis sapertos masalah tiroid atanapi fibromyalgia. Ieu sigana rada picilakaeun, leres? Janten, naha henteu jalan anu alami pikeun ningkatkeun ukuran payu ku ngadahar tuangeun anu seueur éstrogén?

Kadaharan sapertos siki wijén, siki rami, kacang kedele sareng sajabana, beunghar fitokestrogen (éstrogén dumasar-pepelakan), anu bakal ngarangsang tingkat éstrogén anjeun maksimal sahingga ngabantosan tumuh payudara. A konsumsi rutin tina pangan éstrogén séhat ieu bakal masihan anjeun hasil anu saé dina waktos anu lami.





kadaharan pikeun ningkatkeun ukuran payudara - infographic

Hal anu saé anu sanés ngeunaan pangan éstrogén ieu nyaéta vitamin anu dikandungna. Vitamin anu kuat ieu henteu ngan ukur ngabantosan ngembangkeun payudara tapi ogé ningkatkeun kaséhatan payudara anjeun.

kumaha cara miceun noda téh tina kaén

Kumaha Éstrogén Ngabantosan Tumekna Payudara?

Tuang tuangeun beunghar éstrogén mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ningkatkeun ukuran payudara. Éstrogén mangrupikeun hormon bikang anu tanggel waler pikeun ngabentuk awak anjeun sareng payudara anjeun katingali ageung. Nalika pubertas, hormon éstrogén diperyogikeun dina jumlah anu langkung seueur pikeun ngarobah awak budak awéwé janten awéwé. Hormon ieu micu siklus menstruasi anjeun anu ngajantenkeun awak anjeun ngagulung sareng ningkatkeun tumuh payudara anjeun.



Ti umur 12 dugi ka 16 taun, awak awéwé ngagaduhan seueur éstrogén sareng ieu waktos nalika awak ngalaman sababaraha parobihan. Nanging, nalika pubertas lirén, kadar éstrogén dina awak diréduksi nyésakeun payu anjeun tetep dina ukuran anu sami salami hirup anjeun.

Janten, pikeun ngajantenkeun payudara anjeun katingali langkung ageung bahkan saatos pubertas anjeun ngan saukur kedah tuang tuangeun euyeub éstrogén.

Asép

1. Abdi

Susu kedelé mangrupikeun sumber isoflavon anu saé pikeun niru hormon éstrogén awéwé anu ningkatkeun tumuh jaringan payudara. Susu kedel didamel tina kécap anu ogé tiasa dikonsumsi pikeun ningkatkeun tumuh payudara. Salaku tambahan, asupan produk kécap pakait sareng résiko kanker payudara diréduksi, numutkeun ka hiji panilitian [1] .



Inuman sagelas susu kécap unggal énjing sareng tambahkeun kécap dina salad anjeun atanapi kulub éta sareng pasihkeun énjing-énjing.

Asép

2. Sikina bijil

Sacara tradisional, tukang herbal parantos ngagunakeun siki adas pikeun ningkatkeun kasihatan payudara dina ibu-ibu anu nyusuan. Sikina pepelakan adas beunghar fitogénrogén anu penting pikeun pembesaran payu. Sikina fennel ogé dipikanyaho ngandung hormon tutuwuhan alami, flavonoid sareng molekul aromatik anu béda sapertos estragole, anethole sareng fenshon anu ngabantosan ngembangkeun jaringan payudara sareng ningkatkeun sékrési susu [dua] .

Asép

3. susu

Susu sareng produk susu sanésna ngandung hormon réproduktif anu sami sakumaha anu aya dina awak urang. Salaku conto, susu sapi dipikanyaho ngandung sadaya hormon sapertos estrogen, prolactin sareng progesteron anu penting pikeun produksi susu. Salaku susu ngandung éstrogén, éta ogé tiasa ngabantosan dina tumuhna payudara. Kulub sagelas susu sareng inumeun énjing sareng wengi.

kumaha carana bisa adil dina 2 poé sacara alami
Asép

4. Beetroots sareng sayuran héjo bit

Sadayana terang yén bitet beunghar ku beusi, tapi sajaba ti éta duanana bit sareng beet greens ngagaduhan jumlah estrogen anu saé sareng ngandung boron, anu ngabantosan sintésis éstrogén dina awak. Ieu suplemén awak anjeun ku éstrogén, sahingga promosikeun tumuh payudara sacara alami.

Asép

5. Wortel

Wortel dipikaterang ku eusi béta-karoten, antioksidan, sareng mineral sareng vitamin anu penting. Sayuran warna jeruk mangrupikeun cara sanés pikeun ngabantosan ningkatkeun tumuh payudara anjeun sacara alami sabab ngandung prékursor estrogen. Wortel ogé ngandung serat anu teu dicerna unik anu ngabantosan dina ngaleungitkeun éstrogén tina awak sabab tingkat éstrogén anu luhur tiasa ngakibatkeun pembengkakan sareng kalem dina dada, gumpalan fibrocystic dina dada. [3] .

Asép

6. Kacangan

Kacangan kalayan kandungan éstrogén atanapi fittoestrogen tinggi kalebet pistachios, walnuts, cashews, kacang sareng pecan. Pistachios réngking dina luhur daptar eusi fitokestrogen. Almond, cashews sareng kenari ogé sumber fitokestrogén anu saé pisan anu bakal masihan anjeun dosis éstrogén tambahan dina awak [4] , [5] .

Asép

7. Pepaya

Pepaya mangrupikeun buah sanés anu seueur dina éstrogén. Nyatana, nginum jus pepaya sareng susu dianggap ubar alami anu saé pikeun ningkatkeun ukuran payu sacara alami. Nanging, pastikeun yén anjeun henteu nginum seueur teuing kusabab éta tiasa nyababkeun birit. Awéwé hamil henteu kedah ngémutan nginum ramuan ieu ogé.

Upami anjeun teu sabar laktosa, meakeun irisan tina pepaya saatos tuang.

lauk pangalusna pikeun akuarium di india
Asép

8. Sikina Fenugreek

Sikina Fenugreek mangrupikeun tuangeun sanés anu beunghar fitokestrogen anu ngamajukeun tumuh kelenjar susu anu langkung saé. Kami parantos ngira yén siki ieu ngan ukur saé pikeun leungitna beurat sareng ningkatkeun pertumbuhan rambut. Fitokéstrogén sareng diosgenin aya dina siki fenugreek ngadorong hormon prolaktin anu aya hubunganana sareng tumuhna payudara [6] .

Anjeun tiasa ngagaduhan siki siki fenugreek unggal dinten atanapi ngempelkeun minyak fenugreek herbal dina dada anjeun sareng masagi éta.

Asép

9. Sikina

Siki kalayan kandungan éstrogén anu luhur kalebet biji rami, siki wijén, siki kembang matahari, sareng siki waluh. Sadaya ieu dianggap saé pikeun tumuh sareng perkembangan payu. Flaxseeds mangrupikeun kadaharan anu ningkat dina payudara anu alami anu ningkatkeun tumuh jaringan payudara sareng ngajantenkeun langkung ageung. Biji wijén, waluh, sareng sunflower ogé berpotensi ningkatkeun tingkat éstrogén dina awak, sahingga ngamajukeun tumuhna payudara.

Asép

10. Kadaharan ti laut

Dahar kadaharan ti laut sapertos udang, kerang, sareng kerang tiasa nyababkeun tumuh payu. Naha anjeun terang kumaha? Kadaharan ti laut ieu ngandung seueur mangan anu nyababkeun hormon séks dina awak sareng hasilna ukuranana payudara ningkat. Kalebet tuangeun ieu dina diét sadidinten anjeun sareng tingali hasilna pikeun nyalira!

Asép

11. Bungbuahan

Buah sapertos cau, céri, dalima, apel, samangka sareng sajabana, tiasa ngabantosan ningkatkeun ukuran payu sacara alami. Kusabab éta mantuan naekeun produksi éstrogén dina awak sareng nurunkeun jumlah téstostéron pikeun masihan anjeun payudara anu teguh sareng lengkep katingali. Ogé, buah ieu ngandung seueur vitamin sareng mineral anu salajengna bakal ningkatkeun kasihatan payudara anjeun.

Asép

12. minyak zaitun

Minyak zaitun beunghar antioksidan sapertos vitamin E anu ngabantosan ngajaga awak tina karusakan radikal bébas. Pijit minyak zaitun dina dada ngajaga kulit payudara anjeun beueus sareng tegep anu ngabantosan penampilan umum tina dada anjeun. Milih minyak zaitun kualitas luhur sareng oléskeun sababaraha tetes dina dada sareng urut ku panangan dina gerakan sirkular.

kumaha ngalakukeun varalakshmi vratham di bumi
Asép

13. Alfalfa bertunas

Kecambah Alfalfa ogé dipikaterang pikeun ningkatkeun ukuran payu kusabab ayana sanyawa fitokétrogén anu disebut isoflavone anu ngarangsang tumuh payu sareng susu ibu. Salaku tambahan, sprouts alfalfa dihargai kanggo vitamin sareng mineralna anu dianggo pikeun ngubaran kaayaan ginjal, kandung kemih sareng prostat. Anjeun tiasa tuang sprouts alfalfa ku nambihan kana salad anjeun atanapi sandwich anjeun.

Asép

14. Pueraria mirifica

Pueraria mirifica mangrupikeun salah sahiji ramuan anu paling épéktip anu dianggo pikeun pembesaran payudara [7] . Hérbal ieu ngagaduhan konsentrasi fitokestrogen anu paling luhur tibatan ramuan anu sanés. Éta sababna ramuan pueraria mirifica dianggap salasahiji ramuan anu tiasa ngarangsang tumuh payu. Nanging, aya efek samping anu pakait sareng ramuan sapertos seueul, nyeri sirah, pusing, jst.

Asép

15. Semanggi beureum

Semanggi beureum mangrupikeun pepelakan mekar anu dianggo salaku ubar alternatip pikeun batuk, gangguan sistem limfatik sareng sababaraha kangker. Éta ngandung nutrisi sapertos kalsium, niasin, fosforus, tiamin, magnesium, kalium sareng vitamin C. Semanggi beureum ogé ngabantosan pembesaran payudara kusabab fitokestrogen anu dipiboga. Sababaraha fitéestrogén dina samanggi beureum gaduh genistein anu ngabeungkeut reséptor estradiol anu tanggel walerna pikeun tumuh payudara.

Ékstrak tutuwuhan dianggo ku sababaraha cara mulai tina ngagunakeun éta pikeun masagi payudara dugi ka dijantenkeun salaku kapsul sareng téh.

Asép

16. liar liar

Seueur ahli herbalis nyarankeun yam liar pikeun kamekaran payudara kusabab ngandung diosgenin, fitamétrogen anu ngabantosan dina ngagedéan dada anjeun. Dina panilitian anu dilakukeun, 24 awéwé post-menopausal séhat dibéré 390 g ubi salami 30 dinten. Hasil tina panilitian nyaéta kanaékan konsentrasi sérum estrone (26%), hormon séks meungkeut globulin (9,5%), sareng paningkatan estradiol (27%) [8] .

Asép

17. Dong quai akar

Akar dong quai utamina dianggo salaku pangobatan pikeun awéwé pikeun kaséhatan menstruasi sareng ménopause. Éta ngajantenkeun payu anjeun langkung ageung kumargi ayana bahan kimia anu disebat isoflavone anu direcah ku awak kana éstrogén, anu mangrupikeun hormon utama anu jawab tumuh payudara. Salaku tambahan, akar na nenangkeun jaringan payudara anjeun ogé.

Janten, upami anjeun milari cara pikeun ningkatkeun ukuran payu sacara alami, ngonsumsi tuangeun ieu tiasa ngabantosan.