Resep Goreng Ayam Lada Kerala

Entong Cik

Bumi Tukang masak Non vegetarian Hayam Hayam oi-Sanchita Ku Sanchita Chowdhury | Diterbitkeun: Salasa, 9 September 2014, 13:16 [IST]

Upami anjeun ngagaduhan hak istiméwa pikeun nganjang ka nagara Allah nyalira, Kerala tong hilap nyobian masakanna. Masakan Kerala ngaladénan anjeun sareng sababaraha piring paling saé anu pernah anjeun raoskeun. Campuran rempah-rempah basisir seger ngajantenkeun piring-piring Kerala dibebeskeun ku rasa anu kuat.

Dina kunjungan anu anyar ka Thalassery di Kerala, kuring ngagaduhan hak istiméwa pikeun ngaraosan endog hayam cabé anu lada. Piringna raoseun endahna sareng lada anu anyar ditumbuk nambihan aroma gaib pikeun resep hayam. Kerala mangrupikeun tempat makan foodie sareng khususna upami anjeun bukan makanan vegetarian. Resep ngagoréng hayam cabé gaya Kerala ieu pasti bakal ngagem rasa-kuncup anjeun sareng ngantepkeun anu langkung hoyong.





Resep Goreng Ayam Lada Kerala

Gambar kahadean: Sanchita Chowdhury

ubar bumi pikeun rambut anu teu dihoyongkeun dina raray

Tingali kana resep ngagoréng hayam cabé gaya Kerala sareng cobian.



naon kajadian nalika kadal murag dina leungeun kénca

Porsi: 3

Waktos persiapan: 10 menit

Waktu masak: 30 menit



Bahan-bahanna

  • Hayam - 500 gms (potong buah ukuran sedeng)

Pikeun Marination

  • Bubuk cabé - & frac14 sdt
  • Jeruk nipis- 1tsp
  • Uyah- sakumaha raos

Kanggo Masala

  • Bawang - 2 (diiris)
  • Jahé & bawang bodas - masing-masing 21/2 sdt, (parut / remuk)
  • Cabe hejo - 1-2 (celah panjangna)
  • Lada hideung sakabeh- 1 & frac14 sdt
  • Uyah masala- & frac12 sdt
  • Fennel (saunf) bubuk- & frac14 sdt
  • Bubuk kunyit- & frac14 sdt
  • Kecap kécap- 1tsp
  • Saos tomat - 1tsp
  • Daun kari- 1 ranting
  • Minyak- 3 séndok
  • Uyah- sakumaha raos

Prosedur

kumaha ningkatkeun kakuatan awak
  1. Marum potongan hayam nganggo uyah, bubuk cabé & jus lemon.
  2. Hancurkeun cabé hideung sadayana (ulah bubuk).
  3. Panaskeun minyak dina wajan & tambahkeun bawang anu diiris. Goreng dugi ka warna coklat.
  4. Tambihkeun jahe parut / remuk sareng bawang bodas, cabe héjo sareng daun kari. Hayu deui masak dugi bau atah na buka, sakitar 3-4 mnt.
  5. Tambahkeun cabé ditumbuk, bubuk kunyit, garam masala, bubuk adas. Campur rata. Masak pikeun 2-3 menit deui.
  6. Tambahkeun kécap sareng saos tomat / saos tomat. Campur rata.
  7. Tambihkeun & frac14 sacangkir cai sareng uyah sareng gaul rata.
  8. Ayeuna tambahkeun potongan hayam anu diasinkeun. Ngagabungkeun sadayana kalayan saé sareng pastikeun potongan hayam dilapis ku masala.
  9. Nalika hayam mimiti robih warna tambihan & frac12 gelas cai & gaul rata. Ngidinan nepi ka ngagolak.
  10. Ngurangan seuneu sareng nutupan sareng masak dugi ka hayam réngsé. Cék sering, pasihkeun aduk sareng tambihan langkung seueur cai upami diperyogikeun.
  11. Sakali hayam parantos réngsé, cabut tutupna, tambahkeun sababaraha daun kari sareng teraskeun masak kanggo 5-7 menit deui dina seuneu anu handap, ngan ukur kanggo ninggang sakedik deui.
  12. Pareuman seuneu upami parantos réngsé. Piring bakal meunang ngiuhan poék sakali éta beristirahat.

Hayam cabé gaya Kerala siap dilayanan. Anjeun tiasa ngalayanan éta salaku pamula atanapi salaku asakan sareng rotis.